nieuws

Verdachte in moordzaak Erol langer in hechtenis

Justitie heeft voldoende bewijs voorhanden
Justitie heeft voldoende bewijs voorhanden
Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte van de moord op Steenwijker Halil Erol vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat er voldoende bewijsvoering is om de verdachte voorlopig voor veertien dagen in hechtenis te nemen.
De 37-jarige man uit Steenwijk wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van en moord op Halil Erol in februari 2010. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk deelnam aan de handel in hennep in de omgeving van Steenwijk en Zwolle.
Lichaamsdelen van het verdwenen slachtoffer werden later teruggevonden in het water van de Steenwijkse AA onder Eesveen (juni 2010) en in natuurgebied De Kiersche Weide onder Wanneperveen (januari 2013). Zijn auto werd kort na zijn verdwijning (maart 2010) uitgebrand teruggevonden in het Groningse Haren. Het kenteken van deze auto werd dat voorjaar nog geregistreerd in de omgeving van Rotterdam en Zoetermeer.
Het onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De rechter-commissaris heeft de verdachte voor veertien dagen in bewaring gesteld. Het politie onderzoek wordt nog voortgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.