Johan Derksen laat shirt Vak-P met tekst spandoek zien in VI TV

Johan Derksen heeft in het tv-programma Voetbal International TV op RTL 7 het T-shirt laten zien dat supportersvereniging Vak-P van FC Twente had opgestuurd. Op het shirt staat de omstreden tekst 'Hash, coke & pillen, zo gaan we zondags op pad'.

De tekst stond op een groot spandoek dat Vak-P liet zien tijdens een sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht in de Grolsch Veste vorig weekend. Er kwam veel kritiek op de tekst, met name in de voetbalprogramma's VI TV en Studio Voetbal. Bovendien onderzoekt de KNVB of FC Twente daar een boete voor moet krijgen.

T-shirt naar programma's

Volgens FC Twente en Vak-P wordt de tekst verkeerd begrepen in de rest van Nederland. De woorden staan in een soort geuzenlied dat al heel lang wordt gezongen. Vak-P heeft dat in een eigen reactie nog uitgebreid uitgelegd. Eerder deze week stuurde Vak-P een T-shirt met een begeleidende brief naar de voetbalprogramma's.

Johan Derksen liet het T-shirt zien op tv en las de begeleidende tekst voor, maar nam niets terug van de kritiek die hij eerder heeft uitgesproken. Hij herhaalde het zelfs. Maar Vak-P vaart er wel bij. Alle T-shirts met de tekst zijn inmiddels uitverkocht.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel:

Reageren