Betaald voetbal

FC Twente-trainer Jansen vindt brief CBV 'een beetje vreemd'

FC Twente heeft van de trainersvakbond CBV een brief gekregen waarin voorzitter Leo Beenhakker zijn vraagtekens zet bij de huidige trainersconstructie van FC Twente. Michel Jansen is de gediplomeerde hoofdtrainer, maar volgens Beenhakker heeft assistent-trainer Alfred Schreuder meer invloed.
"Wat ik heel vreemd vind is dat er na de wedstrijd tegen RKC werd aangegeven dat het prima is zoals we het nu doen", zegt Jansen. "Toen werd ook aangegeven dat ze er vrede mee hadden hoe het ging. Volgens mij is er na RKC bij FC Twente helemaal niets veranderd. We doen het nog precies op dezelfde manier."

Andere constructie

"Wat wij doen als trainers is misschien nieuw", bevestigt Jansen. "Wij zetten mensen in hun kracht, trainers dat laten doen waar ze goed in zijn. Ik ben een coach die bijna nooit aan de kant staat. Ik ben heel rustig en haal heel af en toe een speler naar de kant om wat te zeggen. Alfred is zijn manier van coachen enthousiaster en meer gedreven. Hij is negentig minuten op een andere manier betrokken en dat past perfect. Dus ik zie dat probleem niet."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.