Betaald voetbal

GA Eagles speelt gelijk tegen negen Groningers

Go Ahead Eagles heeft zondag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen FC Groningen. In De Adelaarshorst gaf de ploeg een 3-2 voorsprong weg tegen negen man; 3-3.
De eerste kans van het duel was voor Groningen, maar na een redding van Room op een inzet van Chery viel het eerste doelpunt even later aan de andere kant. Overgoor stuurde Falkenburg weg, hij zette voor en Kolder gleed de 1-0 binnen. Houtkoop kreeg na een klein half uur de kans op de tweede treffer, maar schoot wild over. Daarna werd Groningen wat gevaarlijker en dat leverde onder meer een schot van Adorjan op de lat op. In de blessuretijd van de eerste helft werd het gelijk, na een fout achterin kon Chery profiteren op aangeven van Van der Velden.
Kort na rust was het gelijk weer raak, dit keer weer voor Go Ahead en opnieuw was het Kolder. De spits tikte beheerst binnen bij de eerste paal. Echter werd het ook opnieuw gelijk. Adorjan schoot de gelijkmaker achter Room. Vijf minuten later kwam de thuisploeg voor de derde keer op voorsprong. Schenk profiteerde van een scrimmage en schoot de 3-2 binnen. Even later moest Groningen met negen man verder. Eerst kreeg Adorjan direct rood en twee minuten later kreeg Letschert zijn tweede gele kaart. Schenk was kort voor het einde dicht bij zijn tweede treffer, maar raakte de paal. Aan de andere kant werd het zelfs voor de derde keer gelijk. Invaller Zeefuik zorgde met een treffer voor een punt voor beide ploegen.

Go Ahead Eagles - FC Groningen 3-3

1-0 Marnix Kolder (11)
1-1 Tjaronn Chery (45+1)
2-1 Marnix Kolder (48)
2-2 Krisztian Adorjan (54)
3-2 Xandro Schenk (59)
3-3 Género Zeefuik (87)
Arbiter: Sanders
Geel: Kirm, Schenk, Lindgren, Türüç, Antonia, Zeefuik
Rood: Adorjan (68), Letschert (70/2x geel)
Go Ahead Eagles: Room, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (Kavak/90+3), Falkenburg (Lambooij/65), Türüç, Antonia, Kolder (Godee/80), Houtkoop.
FC Groningen: Bizot, Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum, Adorjan, Chery (Zeefuik/77), Lindgren (Zivkovic/87), Kirm (Kieftenbeld/73), Van der Velden, Kostic.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.