Nieuws

Regio Zwolle wil meer bekendheid voor regio in Den Haag

Aftrap campagne Regio Zwolle
Aftrap campagne Regio Zwolle
Vertegenwoordigers van de Regio Zwolle gaan begin oktober aan de Eerste en Tweede Kamer laten zien wat de kracht van de regio is. Gisteravond werd voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle en Cambuur de aftrap van een nieuwe campagne gegeven.
Zo'n 70 ambassadeurs uit de politiek, het bedrijfsleven, sport en onderwijs werken samen als Regio Zwolle aan een nog sterkere regio. Gisteravond kregen de aanwezige ambassadeurs een korte animatiefilm te zien, waarin de sterke kanten op economisch, toeristisch en maatschappelijk gebied worden getoond. De film wordt ook in Den Haag getoond.

"Vruchten in de toekomst plukken"

De regio hoopt, door steeds meer bekendheid en positieve geluiden te creëren, in de toekomst daar de vruchten van te plukken. Burgemeester Meijer van Zwolle en tevens voorzitter van Regio Zwolle wil dat de volksvertegen- woordigers weten dat regio Zwolle bestaat en welke unieke eigenschappen deze regio heeft. "Zoals ons prettige woonklimaat, de goed gewaardeerde toerismesector, het logistieke en havennetwerk, onze kunststofindustrie, de betrokkenheid van onze werknemers én de bereidheid om samen te werken" aldus Meijer.
"Deze bereidheid is er niet alleen onder ondernemers" zegt Meijer, "maar ook bij overheden en onderwijsinstellingen. Het samenwerkingsverband van zeventien gemeenten rondom Zwolle, uit de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe is daarbij uniek en biedt kansen voor de toekomst."

Sterkste economie van Nederland

De regio Zwolle werd in april door Elsevier nog bestempeld als de sterkste economie van Nederland. Daarnaast behoort Zwolle al jaren tot de economische top van het land. Vertegenwoordigers uit de regio werken samen om meer aandacht vanuit Den Haag te krijgen. Het bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer, op 9 oktober, is daar onderdeel van.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.