Betaald voetbal

FC Twente lijdt eerste nederlaag bij Vitesse

FC Twente heeft zondagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Arnhem was Vitesse met 1-0 te sterk voor de Enschedese ploeg.
Na enkele kansjes aan beide kanten was het na ruim twintig minuten voor het eerst raak. Havenaar kopte binnen uit een hoekschop. Kort daarna was het al bijna 2-0, maar Piazón raakte de paal via Marsman. Aan de andere kant was Eghan dichtbij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Twente bleef jagen op de gelijkmaker, maar grote kansen leverde dat voor rust niet meer op en dus was de ruststand 1-0.
Direct na rust kreeg Castaignos een grote kans op de 1-1, maar hij schoof de bal naast. Na het debuut van Djordjevic kreeg Promes twee kansen op een treffer, maar de eerste keer kon hij net niet bij de bal en even later ging zijn schot via een verdediger naast. Aan de andere kant was Havenaar dicht bij zijn tweede, maar hij kopte over. Hölscher probeerde het namens Twente nog van afstand, maar hij schoot naast. En dus bleef het bij 1-0 in het Gelredome.

Vitesse - FC Twente 1-0

1-0 Mike Havenaar (22)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Gutiérrez
Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Pröpper, Qazaishvili (Reis/82), Janssen, Ibarra, Havernaar, Piazón (Vejinovic/71).
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Ebecilio (Hölscher/68), Eghan (Djordjevic/56), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.