nieuws

Buurt heeft bezwaar tegen opslag vuurwerk Enschede

Brief met oproep
Brief met oproep
Bezorgde Enschedeërs hebben in een een deel van Enschede huis-aan-huis een brief bezorgd met de oproep bezwaar te maken. Ze maken zich zorgen over de uitbreiding van een vuurwerkopslag aan de Lenteweg.
Het bedrijf Dream Fireworks heeft een vergunning aangevraagd voor de uitbreiding van zijn opslag voor consumentenvuurwerk van 50 ton nu, naar 350 ton.
De briefschrijvers die zich anoniem 'bezorgde buurtbewoners' noemen, halen aan dat er net over de grens bij Gronau al een opslag is, er één is aan de Gronausestraat en nu dus ook een grotere aan de Lenteweg. Volgens de briefschrijvers allemaal in de buurt en een enorm risico. In vette onderstreepte woorden schrijven ze 'Herinner u de ramp in Roombeek'. Daar ontplofte 13 jaar geleden een opslag voor professioneel vuurwerk waardoor 23 mensen omkwamen en een hele wijk werd verwoest.
Volgens eigenaar Pen van Dream Fireworks enkele weken geleden in de Twentsche Courant Tubantia is de uitgebreide opslag 100% veilig. 'Denk je dat ik hier anders met mijn vrouw en twee kinderen direct naast zou gaan wonen', aldus Pen.
De vergunning is in mei al aangevraagd maar bij de publicatie was geen sprake van vuurwerk. De aanvraag is vervolgens ingetrokken en er is een nieuwe vergunning aangevraagd. Waarschijnlijk besluiten burgemeester en wethouders nog deze maand over de vergunning, waarna die zes weken ter inzage ligt en er gereageerd kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.