nieuws

Verdachte moord Erol in Steenwijk maakt bezwaar

Halil Erol
Halil Erol
De verdachte van de moord op de Steenwijker Halil Erol mag geen enkel contact hebben met de buitenwereld. Zijn advocaat legt zich daar niet bij neer.
De advocaat vindt dat het persoonlijk belang van de verdachte uit Steenwijk zwaarder weegt dan het strafrechtelijke.

Bezwaar tegen beperking
De advocaat kan en mag in dit stadium van het onderzoek niet zeggen wat dat persoonlijk belang is. Hij maakt deze week bezwaar tegen de zogenoemde beperking; de rechtbank beslist er volgende week over.
De rechter bepaalde vorige week vrijdag dat de verdachte voor twee weken blijft vastzitten, in algehele beperking. Dat betekent dat hij geen kranten mag lezen, geen radio mag luisteren en geen tv mag kijken. Daarnaast mag hij geen contact hebben met iemand anders dan zijn advocaat. Het doel is dat informatie over zijn zaak van buitenaf zijn verklaringen en daarmee het onderzoek zou kunnen beïnvloeden.
De 37-jarige man is vorige week dinsdag opgepakt na een langdurig onderzoek; justitie had hem al enige tijd in het vizier. Er is jaren gezocht naar aanknopingspunten voor de moord in 2010. Lichaamsdelen van het verdwenen slachtoffer zijn later teruggevonden in de Steenwijksche Aa bij Eesveen en natuurgebied De Kiersche Weide bij Wanneperveen.
De auto van het slachtoffer werd uitgebrand teruggevonden in het Groningse Haren. In de omgeving van Rotterdam en Zoetermeer dook het kenteken van de auto meermalen op. Uit onderzoek is gebleken dat Erol vermoedelijk betrokken was bij de handel in hennep. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.