nieuws

Enschede houdt informatiebijeenkomst over uitbreiding vuurwerkopslag

Het plan voor de uitbreiding van een vuurwerkopslag aan de Lenteweg in Enschede veroorzaakt veel ophef. Om die bezorgdheid weg te nemen, houdt de gemeente volgende week een speciale informatiebijeenkomst voor verontruste burgers.
Naast de gemeente zijn ook de brandweer, de provincie en het vuurwerkbedrijf aanwezig. Bezorgde Enschedeërs hebben in een deel van Enschede huis-aan-huis een brief afgeleverd met de oproep bezwaar te maken. Ze maken zich zorgen over de uitbreiding van de vuurwerkopslag aan de Lenteweg.
Ook Rudi Bakker, directeur van het ontplofte vuurwerkbedrijf SE Fireworks, wilde met zijn zoons naar de bijeenkomst, maar hem is naar eigen zeggen de toegang ontzegd. Hij spreekt daar schande van en heeft dat naar buiten gebracht via de website 112twente, dat door zijn zoon wordt bijgehouden.

Vergunning voor uitbreiding

Het bedrijf Dream Fireworks heeft een vergunning aangevraagd voor de uitbreiding van zijn opslag voor consumentenvuurwerk van 50 ton nu, naar 350 ton. De briefschrijvers die zich anoniem 'bezorgde buurtbewoners' noemen, halen aan dat er net over de grens bij Gronau al een opslag is, er één is aan de Gronausestraat en straks ook een grotere aan de Lenteweg.
Volgens de briefschrijvers allemaal in de buurt en een enorm risico. Volgens eigenaar Pen van Dream Fireworks is uitgebreide opslag 100% veilig.

Nog deze maand beslissing

De vergunning is in mei al aangevraagd, maar bij de publicatie was geen sprake van vuurwerk. De aanvraag is vervolgens ingetrokken en er is een nieuwe vergunning aangevraagd. Waarschijnlijk besluiten burgemeester en wethouders nog deze maand over de vergunning, waarna die zes weken ter inzage ligt en er gereageerd kan worden.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.