Nieuws

Arts uit Heeten opnieuw in de fout

Tuchtcollege legt arts uit Heeten berisping op
Tuchtcollege legt arts uit Heeten berisping op
Arts H.J. Gelmers uit Heeten is opnieuw in de fout gegaan. Hij is als arts berispt door het Centraal Tuchtcollege. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. In 2002 werd hij als neuroloog nog voor een jaar geschorst.
In een advertentie valt te lezen dat Gelmers een onjuiste verklaring of rapport heeft afgeleverd. Om wat voor verklaring of rapport het gaat, is niet bekend gemaakt. Via de website bigregister.nl is de maatregel te bekijken. Het BIG-register houdt bij welke opgelegde maatregelen artsen, apothekers of bijvoorbeeld fysiotherapeuten opgelegd hebben gekregen.

Neuroloog kreeg ten onrechte geld

Neuroloog Gelmers werd in 2002 een jaar geschorst door het tuchtcollege en door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 130.000 euro. Hij rommelde jarenlang met patiëntengegevens in een onderzoek naar dipyridamol, een preventief medicijn na een herseninfarct.
Hij had gegevens ingezonden van patiënten die niet aan het onderzoek meededen. Daarmee kreeg hij ten onrechte geld van een farmaceutisch bedrijf. De arts is door het medisch tuchtcollege voor een jaar geschorst. Hij werkt niet langer voor het Twenteborg Ziekenhuis. Waar hij wel werkzaam is nu, is onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.