Nieuws

Politieinzet bij parkeerprobleem basisschool Enschede

Situatie bij Al Ummah-school aan de Javastraat
Situatie bij Al Ummah-school aan de Javastraat
Bij de basisschool Al Ummah in Enschede heeft de politie vanmiddag moeten ingrijpen toen er een conflict ontstond over het parkeren in de straat.
Politiewoordvoerder Koetsier: "Iemand kwam z'n kinderen ophalen bij de school en parkeerde bij een bedrijf in de Javastraat, waardoor er geen klanten konden parkeren. Dit is blijkbaar vaker gebeurd, de eigenaar zette daarom de auto klem en waarschuwde de politie."

Conflict loopt uit de hand

Maar nog voordat de agenten arriveren, loopt het conflict uit de hand. De eigenaar van de auto komt terug, ziet dat z'n auto is vastgezet en er ontstaat een discussie waarbij uiteindelijk geslagen wordt. Koetsier: "We hebben uiteindelijk de eigenaar van de auto, een 38-jarige man uit Enschede, aangehouden en meegenomen naar het bureau."
Een woordvoerder van de Al Ummah-school zegt niet op de hoogte te zijn van het conflict. Wel is het parkeerprobleem in de straat bekend. "Het parkeerprobleem kennen we. De directeur heeft ouders meerdere keren gevraagd om er op te letten en dat gaat goed. In de straat wonen ook mensen. Maar deze persoon is blijkbaar hardleers en heeft de regels aan z'n laars gelapt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.