Solar Team Twente

Aangekomen in Australië, voorbereidingen voor de race in volle gang

Koen Sedee voor de scouthall
Koen Sedee voor de scouthall
Woensdag 21 augustus was het voor Solar Team Twente eindelijk zover. Na 11 maanden van voorbereiding vertrokken we naar de plek waar het allemaal moet gaan gebeuren: Australië. De komende paar weken zal ik, Koen Sedee, wekelijks verslag doen van onze werkzaamheden en de voorbereidingen voor de World Solar Challenge die op 6 oktober hier in Darwin start.
Na een succesvolle racesimulatie begin augustus waren we klaar om onze transportbox naar Australië te sturen. Gelijk met deze transportbox vertrokken teamleden Rogier, Cindy, Tom en Jeroen. De eerste twee reisden af naar Darwin om hier de omgeving te verkennen, onze verblijfplaats in te richten en alles klaar te maken voor de komst van de rest van het team.

Route verkend

Tom en Jeroen begonnen hun avontuur Down Under in Adelaide, de plaats waar we over enkele weken als eerste hopen te finishen. Zij hebben de 3000 kilometer lange route naar Darwin verkend, zodat we goed weten wat we kunnen tegenkomen tijdens de race.
Zelf ben ik met de overige 11 teamleden afgelopen woensdag vertrokken vanaf Schiphol. Nadat iedereen afscheid had genomen van alle meegekomen vrienden en familie stond om 13.00 uur ons vliegtuig klaar en begon de reis richting de eerste tussenstop in Kuala Lumpur. Vanuit hier reisden we met een tweede tussenstop in Adelaide naar Darwin waar Cindy en Rogier ons, na bijna 40 uur reizen, op stonden te wachten op het vliegveld.

Auto is nog onderweg

Inmiddels zijn we een paar dagen in Darwin en heeft iedereen goed kunnen acclimatiseren en wennen aan de 7,5 uur tijdsverschil. We overnachten hier in een ruime Scout Hall naast de Charles Darwin University waar we dagelijks kunnen werken in de bibliotheek of in onze werkplaats.
De transportbox is inmiddels vertrokken vanuit Sydney en zal spoedig arriveren in Darwin. Vervelen zullen we ons echter nog lang niet. Het technisch team zal zich op de komst van de auto voorbereiden en zelf zal ik met het communicatieteam ervoor zorgen dat iedereen in Nederland op de hoogte blijft!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.