Nieuws

'Respect en Sportiviteit' bij voetbalclubs Enschede

Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen
Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen
De 27 voetbalclubs in Enschede besteden vanaf volgende maand extra aandacht aan respect en sportiviteit in en op het voetbalveld. De onthulling van een bord, met daarop gedragsregels, bij VV Eilermark is op 8 september de symbolische start van een nieuwe campagne.
Op het bord, dat bij de hoofdingang van alle sportparken komt te staan, staat naast het woord Respect een aantal regels die de clubs op en rond de velden en sportaccommodaties willen toepassen. Daarnaast gaat een ambtenaar van de gemeente Enschede samen met de KNVB alle clubs langs met het project Voetbal, Veiligheid en Vorming. Het opvoedkundige project leert jeugdspelers hoe ze zich op en rond het veld moeten gedragen.

Gemeente Enschede, FEV en KNVB

Het project is opgezet door de gemeente Enschede, de Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen en voetbalbond KNVB. Na het incident met en het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen in Almere zijn, op initiatief van burgemeester Den Oudsten van Enschede, gesprekken geweest met de Federatie.
Uit de gesprekken bleek al snel dat alle clubs een duidelijke grens wilden trekken van wat wel en niet toelaatbaar is op en rond de velden. Het project moet die grens voor alle amateurvoetballers duidelijk maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.