nieuws

Enschede overweegt extra informatiebijeenkomst vuurwerkopslag

Er komt mogelijk een extra informatiebijeenkomst voor verontruste inwoners van Enschede naar aanleiding van de uitbreidingsplannen van Dream Fireworks aan de Lenteweg.
Mocht blijken dat er veel behoefte is aan informatie over de uitbreiding van de vuurwerkopslag op het Euregio Bedrijvenpark, dan is een extra informatiebijeenkomst het overwegen waard.
Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. De geplande besloten bijeenkomst van morgen, met zes verontruste inwoners, gaat gewoon door. Twee mensen die zich vanmorgen nog bij de gemeente hebben gemeld mogen daar ook bij zijn.

Ophef

In Enschede en Glanerbrug is ophef ontstaan over de voorgenomen uitbreiding van de vuurwerkopslag van Frits Pen. Namens zijn bedrijf Dream Fireworks heeft hij een vergunning aangevraagd voor de uitbreiding van zijn opslag voor consumentenvuurwerk van 50 ton nu, naar 350 ton.
Ondernemers op het Euregio Bedrijvenpark zijn verontrust maar willen het gesprek met de gemeente afwachten alvorens een standpunt in te nemen.
Burgemeester en wethouders hebben nog niet besloten over de vergunning. Dit weekend werden her en der in Glanerbrug anonieme brieven verspreid met de oproep bezwaar te maken. Volgens eigenaar Pen van Dream Fireworks is de uitgebreide opslag 100% veilig.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.