Nieuws

Toch aanpassing plan Stationskwartier Kampen

Stationskwartier Kampen
Stationskwartier Kampen
Ondanks een eerder oordeel van de Raad van State wil de gemeente Kampen toch het stedenbouwkundige plan voor de wijk Stationskwartier wijzigen. Dit op verzoek van bewoners van naastgelegen wijk De Maten.
Dat meldt wethouder Gerrit Jan Veldhoen. De Raad van State oordeelde recent dat de gemeente de plannen niet hoeft aan te passen. Bewoners hadden onder meer geklaagd over te verwachten verkeersoverlast. De gemeente laat in de plannen nu een verkeersroute wijzigen en plant meer afstand tussen beide woonwijken. Het Stationskwartier wordt in de omgeving van het vorig jaar geopende station aan de Hanzelijn gebouwd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.