Nieuws

Fietsen op Grote Markt in Zwolle worden weggesleept

Fout gestalde fietsen op de Grote Markt in Zwolle worden vanaf nu door de gemeente weggehaald. Tegen betaling van tien euro kan de eigenaar z'n fiets weer terug krijgen.
De her en der buiten de rekken geparkeerde fietsen is een grote ergernis voor bezoekers en winkeliers in de binnenstad. De gemeente heeft tijdelijke fietsenstallingen geplaatst in de directe omgeving van de Grote Markt. Maar daar maakt lang niet iedereen gebruik van.

gewaarschuwd

Overtreders werden de afgelopen maanden door controleurs van de gemeente gewezen op de extra fietsenstallingen. Aan dat waarschuwen is een eind gekomen zoals wethouder de Heer al had aangekondigd.
Zwolle gaat vanaf nu fout geparkeerde afvoeren naar de Algemene Fiets Afhandel Centrale, de AFAC. Op vertoon van een legitimatiebewijs, een passende sleutel en een betaling van tien euro kan de eigenaar de fiets weer ophalen.

ondernemers

Volgens winkeliers is het roekeloos parkeren van fietsen al jaren een probleem in de Zwolse binnenstad. Het lijkt erop dat dit probleem steeds erger wordt. Het waarschuwen van overtreders en het wegslepen van fietsen is volgens hen niet voldoende. Er zijn meer maatregelen nodig, bijvoorbeeld nog meer fietsenrekken. De winkeliers en de gemeente voeren daarover nog gesprekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.