Nieuws

Verdachte hamerincident Almelo kan advocaat niet meer ontslaan

Hamerincident Almelo
Hamerincident Almelo
De rechtbank heeft een advocaat aangewezen om de de man die in februari een gemeenteambtenaar in het Almelose stadhuis met een hamer op het hoofd sloeg bij te staan. De 41-jarige verdachte ontsloeg tot drie keer toe een advocaat omdat die niet met hem mee zou willen werken.
De geestelijke toestand van de verdachte maakte dat de rechtbank in Almelo besloot tot een bijzondere en weinig gebruikte procedure en de verdachte een advocaat toewees. Deze advocaat kan niet ontslagen worden door de verdachte, die in een eigen wereld vol waanbeelden leeft. Dat hebben deskundigen van het Pieter Baan Centrum ook bevestigd.

Toch niet achter gesloten deuren

Dinsdagmiddag werd achter in eerste instantie achter gesloten deuren over de zaak gepraat, maar de rechtbank besloot toch dat de zitting in openbaar behandeld kon worden. Volgens rechtbankvoorzitter Van Wees is het maatschappelijk belang in de strafzaak groter dan het persoonlijke.
De nieuw aangewezen advocate Van der Lem vroeg de rechtbank om een reconstructie van wat er zich op 6 februari afspeelde bij de publieksbalie van het stadhuis in Almelo. Dat verzoek is afgewezen omdat er voldoende getuigenverklaring zijn aldus de rechtbank. Er wordt wel een medisch deskundige benoemd die meer kan vertellen over de toegebrachte verwondingen bij de ambtenaar.

Verzoeken verdachte afgewezen

De rechtbank wees een serie van verzoeken van de verdachte zelf af. De man wilde onder meer de directie van het PBC horen en een onderzoek naar zijn bloed. De man zegt dat zijn bloed tijdens het onderzoek in het Pieter Baan Centrum besmet is. Volgens de rechtbank is dit onderzoek niet nodig.
Door het toewijzen van de medisch deskundige gaat het wel langer duren voordat de zaak inhoudelijk voor de rechter kan staan. Wanneer dat is blijft nog onduidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.