Nieuws

Innovatiefonds Enschede keert uit, eerste goedgekeurde aanvraag

Eerste aanvraag innovatiefonds goedgekeurd
Eerste aanvraag innovatiefonds goedgekeurd
2,5 jaar na de oprichting van het Innovatiefonds Enschede is de eerste aanvraag goedgekeurd.
Wethouder Van Hees kan en wil nog niet zeggen om welk bedrijf met welk plan en om welk bedrag het gaat; de gemeenteraad moet het eerst nog accorderen.

Lang gewacht

Het innovatiefonds Zinnergy lag het afgelopen jaar onder vuur. Met name raadslid Koç van het CDA maakte zich kwaad over het uitblijven van goedkeuringen. Zij vroeg het college in het najaar hoe het mogelijk was dat nog niet één project aan de eisen voldeed.
Er hadden zich 94 bedrijven met voorstellen aangemeld voor een bijdrage uit de pot van tien miljoen euro. Maar er was nog geen positieve beslissing, wel vijf afwijzingen. De gemeente verklaarde dat de plannen misschien wel voldeden, maar de aanvragen nog niet. De aanvragers zouden begeleid worden en zo een succesvolle aanvraag kunnen doen.

Meer goedkeuringen in pijplijn

Van Hees kan wel zeggen dat de nu gehonoreerde er één is uit de 89 overgebleven aanvragen. "En er zitten er meer aan te komen". De gemeenteraad had in 2010 aangedrongen op het instellen van een lokaal innovatiefonds om de werkgelegenheid, bedrijvigheid en efficiency te bevorderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.