Nieuws

Green Flag Award voor park Het Weusthag in Hengelo

Weusthagpark
Weusthagpark
Het Weusthagpark in Hengelo heeft een Green Flag Award gekregen. De Green Flag Award is een Brits initiatief met als doel om de kwaliteit van parken te verbeteren.
De enige Nederlandse parken met de onderscheiding zijn zes parken in Overijssel, vier in Almelo, één in Enschede en nu dus ook één in Hengelo. Parken die in aanmerking komen voor de prijs moeten voldoen aan kwaliteitscriteria. Ze moeten onder meer gastvrij, schoon, veilig en milieuvriendelijk zijn. Het Weusthag is het grootste park dat ooit door een jury is beoordeeld.

Mooie erkenning

Het Weusthag is een park in ontwikkeling. Het gebied wordt door de gemeente samen met omwonenden en verschillende organisaties al een aantal jaren verder ontwikkeld. Het landschappelijk gebied moet uitgroeien tot een volwaardig landschapspark. De Green Flag Award is een mooie erkenning voor het project.
Wethouder Janneke Oude Alink feliciteert de werkgroep en het bestuur van de Vereniging Vrienden van Het Weusthag met dit resultaat. "Het toekennen van de Green Flag Award is een geweldige beloning en een prima stimulans om van het Weusthag nog meer een park van verbinding te maken. Participatie en duurzaamheid gaan hier hand in hand", aldus de wethouder.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.