Nieuws

Werkstraf voor buschauffeur na doodrijden meisje in Zwolle

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
De rechter heeft de buschauffeur uit Meppel die betrokken was bij een dodelijke aanrijding bij Zwolle in 2011, een werkstraf van 150 uur opgelegd. Daarnaast legde de rechter een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar op.
Bij de aanrijding op 12 december 2011 kwam een 14-jarig meisje uit Nieuwleusen om het leven. De bus reed het meisje van achteren aan, waardoor ze zwaargewond raakte en later aan haar verwondingen overleed. Volgens de rechter is het de chauffeur aan te rekenen dat hij het slachtoffer niet heeft gezien. Verder stelt de rechtbank vast dat het slecht weer was en dat de verlichting van het tegemoetkomend verkeer hem het zicht op de weg bemoeilijkte. De chauffeur heeft ten tijde van het ongeluk te hard gereden aldus de rechtbank.
De chauffeur zit sinds het ongeluk in de ziektewet en kampt met psychische problemen. Omdat de man bij een onvoorwaardelijke rijontzegging werkeloos zou worden heeft de rechter bepaald om, in tegenstelling tot de eis van het Openbaar Ministerie, een voorwaardelijke rijontzegging op te leggen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.