Nieuws

Beeld en Geluid verzamelt koninklijk videomateriaal in Zwolle

Mijn band met Oranje
Mijn band met Oranje
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is volgende week woensdag in Zwolle om amateurvideomateriaal over het Koninklijk Huis te verzamelen. Beeld en Geluid doet dat samen met de NOS en de Telegraaf in het kader van 200 jaar Koninkrijk.
Beeld en Geluid gaat momenteel heel Nederland door om voor het project 'Mijn band met Oranje' amateurbeelden over het Koninklijk Huis te verzamelen. 4 september kunnen amateurfilmers in het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle hun videomateriaal laten registreren. De makers kunnen hun eigen materiaal ter plekke terugzien, want Beeld en Geluid zorgt voor afspeelapparatuur die zij misschien zelf niet meer in huis hebben.
Tot eind 2013 wordt door Beeld en Geluid, de NOS en de Telegraaf gezocht naar amateurvideomateriaal over het koningshuis vanaf 1980 tot heden. Een uitgebreidere versie van de film die de NOS gaat uitzenden rond Koningsdag 2014 komt op dvd, die De Telegraaf in dezelfde periode met de krant verspreidt. Beide films en het amateurfilmmateriaal worden opgenomen in de collectie van Beeld en Geluid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.