Nieuws

Greijdanus College Zwolle start nieuwe onderwijsrichting vwo-delta

Greijdanus College Zwolle
Greijdanus College Zwolle
Het Greijdanus College is in Zwolle gestart met een nieuwe onderwijsrichting: vwo-delta. Bij deze richting krijgen leerlingen naast de gymnasiumopleiding ruimte om andere modules te volgen of meer aandacht aan bepaalde onderwerpen te besteden.
De leerlingen krijgen de ruimte om per vak verder te verbreden, verdieping of sneller te werken. Daarmee krijgen de leerlingen veel mogelijkheden die passen bij hun talenten en de ontwikkeling daarvan aldus de school.

Meer mogelijkheden

"Leerlingen hebben meer keuzes dan alleen de gymnasiumopleiding" aldus coördinator Veenstra van de nieuwe onderwijsrichting. "Niet iedereen op het vwo heeft belangstelling voor klassieke talen en daarom is het belangrijk dat ze ook andere keuze kunnen maken. Een leerling die meer interesse heeft voor natuur of cultuur en maatschappij heeft nu meer mogelijkheden".
Leerlingen die vwo-delta willen volgen moeten wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten ze een NIO-score hebben van 120 of hoger en een vwo-advies van de basisschool hebben gekregen. Vaak hebben de leerlingen op de basisschool al meegedaan met talent- of plusonderwijs.
Het eerste schooljaar is inmiddels begonnen met 58 leerlingen. Als de formule succesvol is kan ook op andere locaties van het Greijdanus College vwo-delta ingevoerd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.