nieuws

Tracébesluit N18 Varsseveld-Enschede binnenkort ter inzage

Minister heeft tracébesluit N18 ondertekend
Minister heeft tracébesluit N18 ondertekend
Het tracébesluit voor de N18 van Varsseveld naar Enschede ligt vanaf 11 september ter inzage.
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het tracébesluit ondertekend. De verbreding van de bestaande N18 bij Varsseveld, maatregelen om de veiligheid tussen Varsseveld en Groenlo te vergroten en een nieuw N18-tracé tussen Groenlo en Enschede zijn nu een stap dichterbij.
Het tracébesluit is de laatste stap in de wettelijke procedure. In het besluit staan onder meer de definitieve ligging van de weg, de plaatsen van bruggen, viaducten, fietspaden en parallelwegen. Ook staan de maatregelen erin die moeten worden genomen op het gebied van natuur, milieu en geluid.

Verdiept aangelegd bij Haaksbergen

De verdiepte aanleg van de N18 bij Haaksbergen is nog niet in het tracébesluit opgenomen. Pas als de financiële afspraken tussen de Regio Twente, de provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen rond zijn, krijgt de minister het verzoek om het tracébesluit op dit punt te wijzigen.
Het tracébesluit ligt van 11 september tot en met 23 oktober 2013 ter inzage bij gemeentehuizen in de regio waar de N18 doorheen loopt. Deze locaties en het gehele tracébesluit met alle bijlagen, inclusief de nota van antwoord op het ontwerptracébesluit, zijn te vinden op de website van het Centrum voor Publieksparticipatie, www.centrumpp.nl onder 'actuele beroepsprocedures'. De nieuwe N18 kan vanaf 4 september in online bekeken worden op de website van Rijkswaterstaat (www.rijkswaterstaat.nl/n18)
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.