Nieuws

OM eist werkstraf voor frontale botsing Vriezenveen

Alcohol
Alcohol
Een automobilist die vorig jaar bij een gevaarlijke inhaalpoging op de N36 bij Vriezenveen frontaal botste tegen een tegemoetkomende vrachtwagen moet veroordeeld worden tot een werkstraf van 80 uur. Dat zei de officier van justitie vanmiddag voor de rechtbank in Almelo.
Bij het ongeval raakten de automobilist uit Vriezenveen en zijn bijrijder gewond. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De Vriezenvener bleek onder invloed van drank en medicijnen te verkeren. Bij een bloedproef werd 0,99 promille gemeten. Vier flesjes bier volgens de man, die voor de rechter verklaarde dat hij reed omdat zijn maat GHB had gebruikt en geen rijbewijs had.
De automobilist uit Vriezenveen lijkt het ongeval niet al te zwaar op te nemen. De man haalde in over een dubbele streep en zag de tegemoetkomende vrachtwagen niet, maar noemde het een 'inschattingsfout' voor de rechtbank. Over de verwondingen die zijn vriend opliep, kneuzingen aan de ribbenkast, zei de automobilist dat deze na een paar dagen alweer zwart aan het werk was. Dat zijn maat pijn had met ademhalen merkte de Vriezenvener op dat deze gewoon te veel rookte.
Naast de werkstraf eiste de officier van justitie nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een ontzegging van de rijbevoegheid van een half jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.