Nieuws

Camper oldtimer gestolen in Almelo, eigenaar zit nu zonder trouwauto

"Het is gewoon balen!" Dat zegt Nikkie Claasen uit Almelo over de diefstal van de oldtimer camper die ze samen met haar vriend had.
De camper is deze week gestolen vanaf een parkeerplaats bij de Willem de Clercqstraat. "Het enige wat er nog lag was het passagiersraampje," zegt Nikkie. "De dader heeft het raampje eruit gesneden." Niemand heeft iets gemerkt van de diefstal. De eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie, maar die zegt weinig te kunnen doen.

Trouwauto

Extra vervelend is dat Nikkie en haar vriend Harald de camper ook wilden gebruiken als trouwauto tijdens hun bruiloft op 13 september. "Vrijdag de dertiende inderdaad," zegt Nikkie als een boer met kiespijn. Ook zouden in de camper foto's worden gemaakt van alle gasten van de bruiloft.
Nikkie en Harald hadden de camper uit 1985 anderhalf jaar en hebben er zo'n zesduizend euro in geïnvesteerd. "Maar sinds de nieuwe regeling voor oldtimers betaal je er per maand vijftig euro belasting voor, de camper is daardoor flink in waarde gedaald," vertelt Nikkie. "Ze zullen hem wel voor de onderdelen hebben gestolen."

Geen vergoeding van de verzekering

De camper was verzekerd, maar had een oldtimerverzekering. En die verzekering keert niet uit bij diefstal. Nikkie heeft via Twitter een oproep gedaan en hoopt dat er iemand is die iets weet van de diefstal of zich meldt als de camper wordt gezien. Maar veel vertrouwen daarin heeft ze niet.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.