nieuws

Voormalig bestuurslid pedoclub Martijn in Deventer belaagd

Voormalig bestuurslid Martijn Uittenbogaard van pedofielenvereniging Martijn is woensdagavond in Deventer belaagd door een groep jongeren.
Uittenbogaard liep samen met een vriend door de Beestenmarkt, waar hij naar een supermarkt wilde. De twee kwamen een groepje jongeren tegen. Die herkenden Uittenbogaard waarschijnlijk van tv en begonnen hem na te roepen.

Reactie Martijn Uittenbogaard

"Vuile homo, vuile pedo, riepen ze", vertelt Uittenbogaard. "We werden ook bedreigd met de dood. Vooral één jongen uit de groep was heel agressief." Tot lichamelijk geweld kwam het niet. Er zou wel iets naar hen gegooid zijn. "Ik voelde iets tegen mijn rugzak."
Uittenbogaard zegt dat hij op straat vaker agressief wordt benaderd. "Dat is gebeurd in Enschede, Den Haag en in Hengelo. Vaak zijn het individuen die wat roepen. Soms achtervolgen ze me een tijdje."

Aangifte tegen de jongeren

Niet eerder had hij meegemaakt dat een groep jongeren zich tegen hem - en zijn vriend - keerde. Beiden vonden het erg beangstigend. "Je weet niet wat je moet doen. Ik heb maar snel 112 gebeld en we zijn een restaurant binnengegaan."
Volgens Uittenbogaard was de politie snel aanwezig. Buiten bleef een aantal jongeren hen opwachten. "Binnen hebben we de agenten gevraagd of ze ons wat verderop konden afzetten. Dat hebben ze gedaan." Uittenbogaard is van plan om aangifte te doen tegen de jongeren. "Niet omdat ik wil dat ze worden veroordeeld. Ik hoop dat ze ervan leren, dat ze niet zomaar mensen met een andere mening kunnen lastig vallen op straat."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.