nieuws

Helft minder nieuwe meldingen mazelen

Minder nieuwe meldingen mazelen
Minder nieuwe meldingen mazelen
Het aantal nieuwe meldingen van mazelen is de afgelopen week gehalveerd ten opzichte van de week ervoor.
Er kwamen de afgelopen week 64 meldingen van nieuwe gevallen bij. De week ervoor waren dat er nog 127. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdag publiceerde. In totaal hebben sinds mei 1226 mensen de ziekte opgelopen, voornamelijk kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

"Piek in het najaar verwacht"

Het aantal nieuwe gevallen daalt al een aantal weken, maar volgens een woordvoerder van het RIVM betekent dat niet per definitie dat de mazelenepidemie over haar hoogtepunt heen is. Het instituut denkt dat de epidemie zich verder uitbreidt zodra alle de scholen weer zijn begonnen. "We verwachten nog steeds een piek in het najaar, al is het koffiedik kijken", aldus de zegsman.
Verreweg de meeste mensen die besmet raken wonen in de biblebelt, de strook van Zeeland tot West-Overijssel, waarin veel streng gereformeerden wonen die vanwege hun geloof afzien van vaccinatie. Zo'n 82 mazelenpatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens complicaties. In Overijssel raakten mensen in Staphorst, Zwartewaterland, Kampen, Dalfsen, Deventer, Ootmarsum en Vriezenveen besmet met de mazelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.