Betaald voetbal

Duarte focust op Heracles en hoopt op Ajax

Ajax heeft zich nog niet opnieuw gemeld bij Heracles voor Lerin Duarte. Dat zei voorzitter Jan Smit donderdagochtend. Ajax liet eerder doorschemeren dat Duarte de beoogde opvolger is van Christian Eriksen, die op het punt staat naar Tottenham Hotspur te verkassen.
Ook volgens Duarte zelf zijn er nog geen ontwikkelingen: "Ik weet alleen dat Ajax een tijdje geleden een bod heeft gedaan en dat Heracles dat heeft afgeslagen. Nu is het gewoon afwachten. Ik weet ook niet hoe ver het is."

Aantrekkelijke club
De 23-jarige middenvelder, die twee seizoenen geleden overkwam van Sparta, ziet een overstap naar de regerend landskampioen wel zitten: "Ik hoop dat het voor dinsdag nog rond komt. Ajax is voor mij een heel aantrekkelijke club, waar ik me kan doorontwikkelen. Dus dat zou heel mooi zijn."
Ondertussen trainde Duarte donderdag gewoon met de basisformatie van Heracles. Trainer Jan de Jonge liet al doorschemeren dat de middenvelder gewoon zal spelen tegen ADO Den Haag, als hij op dat moment nog niet verkocht is.

Focus op Heracles
Duarte probeert zich ondertussen zo min mogelijk bezig te houden met de transferperikelen: "Ik heb tegen mezelf gezegd: 'gewoon focussen om goede wedstrijden voor Heracles te spelen, dat is het belangrijkste'. Ik sta nog steeds hier onder contract, dus focus ik me helemaal op Heracles." Al zou hij het prettig vinden als de onzekerheid voorbij is: "Natuurlijk wil ik wel dat het snel 2 september is. Dan weet ik waar ik aan toe ben."
De transferperiode is nog geopend tot en met maandag 2 september.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.