Nieuws

Alweer rukt brandweer uit voor rokende slager Groot Driene Hengelo

Brandweer bij Groot Driene
Brandweer bij Groot Driene
"Dit was in acht jaar tijd denk ik de achtste keer," verzucht slager Leurink in winkelcentrum Groot Driene in Hengelo. Donderdagavond stond weer de brandweer en politie voor zijn zaak omdat er een brand was gemeld.
Inderdaad kwam er rook uit het dak, maar er was geen brand, de slager was bezig met het roken van vlees. "Dat doe ik één keer in de week en soms twee keer met achterhammen, rookworst, ontbijtspek, rauwe ham, afhankelijk van wat ik die week nodig heb." Maar zo nu en dan denken voorbijgangers of mensen die in de buurt wonen dat het winkelcentrum in brand staat. Donderdagavond dus ook weer.

"Ze komen eerst en dan bellen ze"

"De brandweer en politie weten dat ik 's avonds vlees rook en ze weten zelfs op welke dagen, dat heb ik al meerdere keren doorgegeven. Toch komen ze bij een melding eerst en dan pas bellen ze me. Maar ik weet ook niet precies wat het beleid is bij zo'n melding," zegt Leurink.
Leurink denkt dat het te maken heeft met een grote brand in het winkelcentrum jaren terug. "De buurt is sindsdien waarschijnlijk toch wat banger geworden voor een grote brand. Maar het heeft ook te maken met de weersomstandigheden. Het gaat mis als de rook niet snel weg kan."

Stoppen is geen optie

Stoppen met vlees roken op die plek en dat ergens anders te doen is volgens Leurink geen optie. "De kosten zijn veel te hoog en ik heb alle vergunningen die ik nodig heb om het op deze plek te doen." De brandweer heeft voorgesteld om de buurt met flyers te informeren over wanneer er vlees gerookt wordt. Daar denkt Leurink nu over na.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.