Inzamelingsactie voor Priscillia die drie kinderen redde uit brandende woonwagen

Ze redde ternauwernood haar drie kinderen uit een brandende woonwagen, maar raakte verder alles kwijt. Priscillia uit Enschede staat na gisterochtend met lege handen. Inmiddels is er een crowdfundingsactie gestart om haar te helpen.

Op het woonwagenkamp aan de Koopmanstraat in Enschede ging het gisteren helemaal mis. Rond acht uur 's ochtends sloegen de vlammen uit de woonwagen van Priscillia. De avond ervoor had ze een serie gekeken en was ze op de bank in slaap gevallen. Toen ze wakker schrok keek ze recht in de hoge vlammen in de hoek van de kamer.

Als ik twee minuten later wakker was geworden, had ik het niet meer kunnen navertellen
Priscillia

Op dat moment drong de ernst van de situatie nog niet direct tot haar door, vertelt Priscillia. "Ik was nog heel slaperig. Was in shock en zag die vlammen. Het eerste wat ik deed was gelijk naar de slaapkamers rennen, heb de kinderen eruit gegooid. Daarna heb ik bij de buren gewaarschuwd. Omdat de wagens hier wel dicht bij elkaar staan en alles is van hout. Ik dacht: dadelijk vliegt alles in de brand."

Kinderen sliepen nog

Toen de drie kinderen, 8, 10 en 15 jaar, veilig waren, wilde Priscillia nog terug, de brandende woonwagen in. Om het konijn te redden en een doos met waardevolle spulletjes van haar overleden opa. Maar de vlammen sloegen al uit de ramen, de Enschedese kon niet meer terug naar binnen. Het konijn redde het niet en een half uur later stonden er alleen nog wat muren.

Geen inboedelverzekering

Priscillia beseft dat zij en haar kinderen door het oog van de naald zijn gekropen. "Als ik twee minuten later wakker was geworden, had ik het niet meer kunnen navertellen."

Maar de materiële schade is groot. Op het kamp staan buren en familie klaar om het gezin tijdelijk een dak boven het hoofd te geven, maar financieel heeft Priscillia geen idee hoe het nu verder moet. Een inboedelverzekering is er niet. De woonwagen was net helemaal opgeknapt en de meeste meubels waren hagelnieuw.

Om het gezin te helpen is een crowdfundingsactie gestart. Na nog geen halve dag zijn er al zo'n honderd donaties gedaan, samen goed voor ruim 1.500 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE
Deel dit artikel: