nieuws

Geschokte reacties op ontslagen bij AkzoNobel in Deventer

AkzoNobel in Deventer
AkzoNobel in Deventer
Vakbond CNV Vakmensen is geschokt door de omvang van de reorganisatie bij AkzoNobel in Deventer. De productie van de chemicaliënfabriek wordt verplaatst naar andere werelddelen. Alle 215 medewerkers verliezen hun baan. Ze worden vandaag groepsgewijs bijgepraat.
Volgens bestuurder Loosman van CNV Vakmensen was wel duidelijk dat er wereldwijd klappen gingen vallen bij het concern, "maar dat Deventer zo hard getroffen ging worden, komt toch nog als een schok." AkzoNobel verplaatst de productie van chemicaliën in Deventer naar bestaande fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China.

Sluiting in fases

De productiefaciliteit op het terrein in Deventer is één van de twaalf fabrieken voor organische peroxiden van AkzoNobel in de wereld. De peroxiden worden door klanten van AkzoNobel onder meer gebruikt in de automobielindustrie en in de rubber- en verpakkingsindustrie. "De wereldwijde vraag naar organische peroxiden verschuift steeds meer van de volwassen markten in Europa naar Azië en Noord-Amerika'', aldus het bedrijf.
Het Technology Centre van Akzo in Deventer blijft wel bestaan. Daar werken ongeveer 250 mensen. De sluiting van de productielocatie vindt in fases plaats. Betrokken medewerkers worden begeleid bij het zoeken naar ander werk. AkzoNobel gaat in overleg met de ondernemingsraad en met de vakbonden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.