Nieuws

Verdachte van betrokkenheid dood vrouw Zwolle ontkent

Onderzoek in de Koestraat in Zwolle
Onderzoek in de Koestraat in Zwolle
De man uit Apeldoorn, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw uit Zwolle, ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. Dat zegt zijn advocaat tegen de Stentor.
De man uit Apeldoorn zit in ieder geval de komende twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren bepaald. De man werd eerder deze week in zijn huis aangehouden. De verdachte en de vrouw, die vorige maand dood in haar huis werd gevonden, zijn bekenden van elkaar.

'Opmerkelijke zaak'

In eerste instantie leek het er op dat de vrouw door een noodlottig ongeluk was overleden. Na haar crematie bleek uit het onderzoek dat er sprake was van een misdrijf. Volgens de advocaat van de verdachte is het een opmerkelijke zaak. "Ik begrijp dat de zaak opgebouwd is op basis van een aantal foto's en vermoedens van familieleden. Bij deze zaak kun je veel antwoorden verzinnen. Ook antwoorden die een andere kant op wijzen. Dus niet richting mijn cliënt" zegt hij tegen de Stentor.

'Er zullen vragen onbeantwoord blijven'

Volgens de advocaat, die de verdachte al lang kent, heeft zijn cliënt in al die jaren nooit een kwaad woord over het slachtoffer gezegd. Het kan ook zomaar zijn dat zijn cliënt helemaal niets met de zaak te maken heeft. "Er moet nog veel meer forensisch, technisch onderzoek worden gedaan. Wat vervelend is, is dat de vrouw inmiddels gecremeerd is. Er zullen daardoor vragen onbeantwoord blijven. Ik begrijp dat na de vondst van het lichaam een schouwarts en politie proces-verbaal hebben opgemaakt, maar die zullen de verwondingen niet echt goed gedocumenteerd hebben omdat in eerste instantie geconcludeerd werd dat het om een ongeval ging".
Volgens het Openbaar Ministerie zou er sprake zijn van een juridisch financieel conflict tussen de verdachte en het slachtoffer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.