Nieuws

Hondje Dirkie na drie maanden weer terug in Wierden, eigenaren dolblij

Het hondje Dirkie
Het hondje Dirkie
Bijna drie maanden was het hondje Dirkie in Wierden vermist. De eigenaren hadden het al bijna opgegeven, maar donderdag werd het hondje toch gevonden in Almelo.
Dirkie is een Malterzer en ontsnapte op 16 juni. De eigenaar vertelt: "Het was Vaderdag. Onze dochter van twee was op straat gevallen en had haar tand doormidden. We zijn meteen naar de tandarts gegaan. Het was allemaal wat hectisch. Toen ik de container aan de weg zette stond de poort heel even open en ging Dirkie er vandoor."

Dag en nacht gezocht

De eigenaar had meteen door dat Dirkie weg was en is gaan zoeken. "Ik heb de hele nacht door gezocht en ook nog de dag erna met vrienden en familie, maar nergens was Dirkie te vinden. Een vrouw uit Wierden meldde nog wel dat ze het hondje had gezien, maar daarna was het hondje spoorloos."
In de weken daarna hebben de eigenaren er alles aan gedaan om Dirkie terug te vinden. De vermissing is op allerlei websites gezet en door heel Wierden zijn vierhonderd flyers verspreid. Ook werd een beloning uitgeloofd. Eerst van 1000 en later zelfs van 2500 euro.

Bedreigingen

"Misschien was die 2500 euro te hoog," zegt de eigenaar. "Vanaf dat moment kregen we ineens heel veel valse tips en bedreigingen. Dat ging zover dat er zelfs iemand dreigde het hondje op te eten als ik niet 4000 euro betaalde." Vaak reageerde de eigenaar toch op veel tips, zonder resultaat.
Het leidde tot omzwervingen over recreatieparken en aanbellen bij adressen waar niemand van iets wist. De eigenaar schakelde de politie in omdat hij werd bedreigd. Er wel zelfs gedreigd met kidnappen. Maar de politie kon weinig doen omdat er geen serieuze tips kwamen.

Gevonden na telefonische tip

Uiteindelijk kwam er toch een doorbraak na een telefonische tip. "Ik was vrijwel de enige die nog hoop had, voor de rest had iedereen het wel zo'n beetje opgegeven." Met de tip is de eigenaar naar de politie gestapt. Een agent stuurde een foto door van het hondje en het was meteen duidelijk dat dat Dirkie was.
In Almelo werd de eigenaar met Dirkie herenigd. De man die het hondje in huis had, was zich van geen kwaad bewust. Hij had de hond gekocht en er goed voor gezorgd, maar wist niet dat het hondje vermist was en door een handelaar was gestolen. Uit de chip bleek dat het echt om Dirkie ging.

Iedereen blij

De eigenaar heeft de man die Dirkie had betaald voor de onkosten en beloofd om mee te zoeken naar een ander hondje. "Dirke herkende me meteen. Iedereen is dolblij, ook inwoners van Wierden die heel erg met ons meegeleefd hebben. Dirkie is 7,5 jaar oud en is al vanaf puppy bij de familie in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.