nieuws

Geen inbraken tijdens eerste nacht burgerwacht Hengelo

De eerste nacht dat er een een burgerwacht actief is in de buurt Broek Noord in Hengelo, zijn er geen inbraken gepleegd. Dat constateert buurtbewoner Van Aalst en initiatiefnemer van de wacht.
Afgelopen nacht is een verdachte auto gezien, maar er is niet ingebroken. De burgerwacht bestaat nu uit enkele mensen. Van Aalst hoopt dat zich meer buren melden.
De nieuwbouwwijk is al enkele maanden doelwit van inbrekers. Afgelopen woensdag zou er drie keer in één nacht zijn ingebroken. Volgens Van Aalst is de politie gebeld toen er verdachte mensen waren gezien, maar kon die niet komen.  Hij wijt het aan de bezuinigingen.
De inbrekers maken gebruik van de methode waarbij er een gaatje onder het slot van een deur of raam wordt geboord. Daarna proberen ze met een ijzerdaad de sleutel de deur of een raam te openen. Afgelopen zomer zijn er op die manier in de provincie al veel mensen slachtoffer geworden van een woninginbraak, waaronder inwoners van de wijk Veeneslagen in Rijssen en Zwolle-Zuid. Ook daar is een burgerwacht actief.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.