Nieuws

Rechtszaak echtpaar Nijverdal dat seks had met buurmeisje

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Het Openbaar Ministerie eist een half jaar voorwaardelijke celstraf tegen een man en zijn echtgenote uit Nijverdal, die 12 jaar geleden seks zouden hebben gehad met hun buurmeisje. Het buurmeisje was toen 17 jaar oud.
Volgens de officier van justitie maakte het echtpaar misbruik van hun vertrouwenspositie. De twee hadden, ook al zou hun buurmeisje het initiatief genomen hebben, het meisje tegen zichzelf in bescherming moeten nemen aldus de officier van justitie. Het buurmeisje zegt dat ze zich gedwongen voelde door het echtpaar.

Hechte vriendschap

Het buurmeisje kwam al vanaf jonge leeftijd bij het echtpaar over de vloer en toen ze ouder werd ontstond een hechte vriendschap tussen haar en haar buurvrouw. De twee gingen samen uit, bezochten festivals en gebruikten uiteindelijk ook samen XTC. De vriendschap zou uiteindelijk geleid hebben tot seksuele contacten tussen het buurmeisje en het echtpaar. Hoe dat laatste ging, daar verschillen de verhalen in. Volgens het echtpaar was het vrijwillig en kwam het buurmeisje, inmiddels een volwassen vrouw, er zelf mee.
De zaak tegen het echtpaar kwam in 2010 aan het rollen toen zij bij de politie melding maakten van stalking en bedreiging door hun voormalige buurmeisje. Ze hadden het meisje sinds 2001 niet meer gezien en kwamen haar in 2010 weer tegen. Daarna zouden ze meerdere keren zijn lastig gevallen en bedreigd. Het verhaal van het echtpaar zorgde ervoor dat de politie contact opnam met het meisje en een aangifte van ontucht werd opgenomen.

'Leven staat op de kop'

Tijdens een emotioneel optreden voor de rechtbank vertelde het voormalige buurmeisje dat haar leven sinds 2001 op de kop staat. Ze vertelde de rechters dat ze geestelijk aan de grond zit en momenten heeft gekend waarop ze niet meer verder wilde. De vrouw wil de schade die ze opliep verhalen op het echtpaar.

Aangifte uit wraak

Volgens de advocaten van het Nijverdalse echtpaar is de aangifte van het voormalige buurmeisje wraak. Het buurmeisje zou op jonge leeftijd al seksueel actief zijn geweest en zou zelfs op jongere leeftijd al een langdurige relatie gehad hebben met een volwassen man. Het echtpaar heeft het meisje nooit onder druk gezet om seks te hebben, maar besprak dit tot in den treuren met haar. De problemen die het buurmeisje ondervonden zegt te hebben, zijn niet alleen de schuld van het echtpaar aldus de advocaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.