Betaald voetbal

Geen wijzigingen in basiself Heracles tegen ADO

Jan de Jonge
Jan de Jonge
Heracles-trainer Jan de Jonge kiest in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor hetzelfde elftal als vorige week, toen er een punt werd gepakt tegen PSV (1-1).
Dat houdt in dat middenvelder Thomas Bruns opnieuw op de bank moet beginnen. Spits Aleksei Kangaskolkka is hersteld van zijn voetblessure, maar Oussama Tannane krijgt dus opnieuw de voorkeur in de punt van de aanval. "Als het gaat draaien dan zou je gek zijn om het elftal doorelkaar te gooien. We willen zo lang mogelijk vasthouden aan de dingen die goed gaan. Dat geeft duidelijkheid, zowel naar spelers individueel als naar de hele ploeg."
De Jonge kan nog niet beschikken over Dario Vujicevic, die in revalidatie is van een hamstringblessure en Matthew Amoah, die naar verwachting nog wel zo'n vier weken is uitgeschakeld met een hamstringblessure. Verder ontbreekt Mathias Schamp vanwege buikgriep.
Lerin Duarte staat - ondanks de geruchten over een mogelijke transfer naar Ajax - gewoon in de basis. "Hij blijft gewoon", denkt De Jonge. "Ik heb geen andere geluiden gehoord en volgens mij is er ook niks gebeurd. Verder ben ik er helemaal niet mee bezig. Volgens mij speelt het bij de buitenwereld meer dan bij ons."
De Jonge hoopt dat zijn ploeg tegen ADO Den Haag dezelfde strijdlust aan de dag legt als vorige week tegen PSV het geval was: "We moeten hetzelfde opbrengen als tegen PSV. Dat heb ik deze week ook tegen de spelers gezegd: als iedereen 1% minder doet, is dat al 11%."
Het duel met ADO Den Haag wordt een weerzien met Nino Gouriye, die deze zomer vertrok uit Almelo. De wedstrijd in het Polman Stadion begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.