Betaald voetbal

Vrouwen FC Twente beginnen seizoen met zevenklapper

De vrouwen van FC Twente hebben de eerste wedstrijd van het seizoen ruim gewonnen van Oud-Heverlee Leuven. In België werd het 1-7 voor FC Twente.
De BeNeLeague heeft dit jaar een andere opzet dan vorig jaar. De ploegen uit Nederland spelen een volledige competitie met de teams uit België. Een gevolg hiervan is dat FC Twente teams als Leuven tegen zal tegen komen die kwalitatief een stuk minder zijn dan de ploegen die het vorig jaar in de A League trof.
Toch speelde Twente vanaf de eerste minuut geconcentreerd en nam het vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. De tweehonderd toeschouwers in Leuven kregen bovendien in de eerste helft de ene na de andere wereldgoal voorgeschoteld. Na een half uur was het al 0-5 na prima goals van Dekker (2X), Van de Sanden (2X) en Spitse. Heuver maakte er met een individuele actie voor rust ook nog 0-6 van.
In de tweede helft was het lang wachten op meer goals van de kampioen van vorig jaar. FC Twente geloofde het echter wel en kwam niet meer tot grote kansen. Invaller Vera Berends mocht vlak voor tijd nog wel de zevende goal voor Twente maken. Charlotte Cranshoff kopte uit een vrije trap nog de 1-7 binnen. Dinsdag mogen de vrouwen van FC Twente opnieuw aan de bak. Lierse is dan de tegenstander.
Scoreverloop:
0-1 Dekker (8')
0-2 Van de Sanden (14')
0-3 Spitse (23')
0-4 Dekker (25')
0-5 Van de Sanden (28')
0-6 Heuver (43')
0-7 Berends (82')
1-7 Wigger (e.d.) (86')
FC Twente Vrouwen:
Van Veenendaal, Bakker, Worm, Munsterman, Van de Sanden (Berends 46'), Spitse, Dekker (Jansen 71'), Heuver, Roord, Wigger, Bosveld
De vrouwen van PEC Zwolle speelden met 1-1 gelijk tegen Lierse SK.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.