Nieuws

Aanhouding en zwaar vuurwerk voor flat in Deventer

In een betoging voor een flat aan de Wezenland in Deventer is gisteravond één man aangehouden. Ondanks herhaaldelijk verzoek van de politie en de ME weigerde hij te vertrekken. Er is vanochtend spoedoverleg tussen burgemeester Heidema en de politie.
Tientallen tot honderd mensen hadden zich voor de Parkzichtflat verzameld in een betoging tegen oud-voorzitter Marthijn Uittenbogaard en zijn vriend. De betogers meenden dat de beide mannen in de flat waren. De politie heeft herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat dit niet het geval is, maar de aanwezigen wilden dat niet accepteren.  
De politie spreekt van een grimmige sfeer. Zo keerde de woede van een aantal betogers zich tegen bewoners van de flat. Er ontstonden irritaties over en weer en confrontaties. Enkele betogers gooiden met zwaar vuurwerk, ook naar agenten. De ME moest er aan te pas komen om de rust te herstellen. Om half twee was iedereen weg.
Het was de tweede avond op rij dat het onrustig was voor de flat. Dat mensen betogen is hun goed recht maar dat ze daarmee de bewoners van de flat tot last zijn, gaat de politie een flinke stap te ver. Volgens een woordvoerder is er overleg tussen de gemeente en de politie hoe de situatie de baas te worden. Van een samenscholingsverbod is nog geen sprake.
Via Facebook is inmiddels opgeroepen tot een demonstratie tegen pedofielen komende woensdag in het centrum van Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.