Nieuws

Marthijn: "Ik was nog geen 24 uur in Deventer"

Marthijn Uittenbogaard, oud bestuurslid Martijn
Marthijn Uittenbogaard, oud bestuurslid Martijn
"Ik was nog geen 24 uur in Deventer." Dat is de reactie van oud-bestuurslid Marthijn Uittenbogaard van pedofielenclub Martijn op de onrust die is ontstaan in Deventer. Voor de tweede nacht op rij was het afgelopen nacht onrustig bij de Parkzichtflat.
Betogers denken dat er pedofielen in de flat zitten. Volgens Uittenbogaard was hij één nacht in Deventer, om een vriend te helpen. Maar inmiddels zijn ze allebei niet meer in Deventer, aldus Uittenbogaard: "Er hebben dus mensen voor een flat gestaan, al dagen lang waar wij allang niet meer verbleven en ook nooit meer zullen vertoeven. Paniek om niets. Sowieso daar wij geen gevaar zijn voor wie dan ook."

"Ik heb geen verhuisplannen"

De mobiele eenheid en politieagenten met honden waren afgelopen nacht aanwezig bij de flat. De agenten stonden aan de kant van de flat en de demonstranten aan de overkant. Volgens getuigen zouden er enkele lichte charges zijn verricht. De onrust bij de flat ontstond toen woensdagavond iemand Marthijn Uittenbogaard, oud-bestuurslid van de opgeheven pedofielenclub Martijn herkende. Volgens Uittenbogaard berust het hele incident op een misverstand: "Ik woon niet in Deventer en heb geen verhuisplannen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.