Nieuws

Heidema over flat Deventer: "Het gedonderjaag moet afgelopen zijn"

"We houden met alles rekening, we zijn alert. Het gedonderjaag moet afgelopen zijn." Dat zegt burgemeester Heidema over de situatie bij de Parkzichtflat aan de Wezenland in Deventer.
Gisteravond en donderdagavond was het onrustig bij de flat omdat betogers dachten dat er pedofielen woonden. De ME moest zelfs ingezet worden en politieagenten met honden. Toch verwacht burgemeester Heidema, die de onrust bij de Parkzichtflat 'gedonderjaag' noemt, dat het de komende nachten rustig is.

Heidema waarschuwt betogers

Aanleiding daarvoor is dat oud-bestuurslid Marthijn Uittenbogaard van de opgeheven pedofielenvereniging Martijn verklaarde dat hij en zijn vriend al lang niet meer in Deventer aanwezig zijn. Daarbij waarschuwt Heidema de betogers: "Als er toch mensen het idee hebben om vanavond weer gezellig naar die flat te komen, dan zullen ze ontdekken dat het niet echt gezellig is." Ook op de website van de gemeente Deventer uit Heidema zijn onbegrip over de ongeregeldheden van vrijdagavond naar aanleiding van de zorgen om pedofielen: "Het kan niet zo zijn dat mensen deze bezorgdheid aangrijpen om anderen te bedreigen of vernielingen aan te richten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.