Sercodak Dalfsen wint eerste duel nipt van Muratpasa

Loren voor 't Hekke
Sercodak Dalfsen staat op voorsprong in de eerste kwalificatieronde van de Champions League. De handbalsters uit Dalfsen wonnen zaterdag het eerste duel van het Turkse Muratpasa. In Antalya werd het 34-31 voor de ploeg van trainer Peter Portengen.
Dalfsen sloeg in de eerste helft al snel een klein gaatje, maar miste ook de nodige kansen om verder uit te lopen. Halverwege leidden Dalfsen met 16-10. Loren voor 't Hekke hield Muratpasa een aantal keer knap van scoren af. Na rust hield Dalfsen het gat van zes punten lang vast, maar de bezoekers hadden meer moeite om gaten in de Turkse defensie te creëren. Muratpasa verkleinde vervolgens de voorsprong, maar dichterbij dan twee punten verschil kwamen de Turken niet. Uiteindelijk werd het 34-31. Zondag is de return in Turkije.