FC Twente speelt door late treffer gelijk tegen Heerenveen

FC Twente heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Heerenveen. De ploeg miste veel kansen, maar door een laat doelpunt van Bengtsson werd het 1-1.
Het duel begon levendig in De Grolsch Veste. Voor FC Twente kreeg Castaignos enkele kansen, maar wist het net niet te vinden. Ook Heerenveen, dat het zonder topscorer Finnbogason moest doen, kwam er een paar keer uit, dat leverde kansen op, maar ook de Friezen kwamen niet tot scoren. Uitblinker Promes en Eghan probeerden het aan de andere kant voor Twente, ook die schoten leverden geen doelpunten op. Kort voor rust kon Castaignos alleen op Nordfeldt af, maar hij schoot naast en dus gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Bengtsson zorgt voor late gelijkmaker

Na een slordig begin van de tweede helft was Tadic dichtbij voor Twente, hij schoot over. Aan de andere kant was het wel raak. Gelegenheidsspits Van den Berg schoot hard de openingstreffer achter Marsman na ruim een uur. Diezelfde doelman was kort daarna belangrijk met enkele reddingen. Aan de andere kant ging Twente op jacht naar de gelijkmaker, Castaignos en Promes vonden echter doelman Nordfeldt op hun weg. De gelijkmaker kwam er na veel kansen toch. Bengtsson zorgde kort voor het einde voor een punt voor de Enschedese ploeg; 1-1.

FC Twente - sc Heerenveen 1-1

0-1 Joey van den Berg (64)
1-1 Rasmus Bengtsson (90)