Hattrick Falkenburg helpt GA Eagles langs RKC

Erik Falkenburg heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond aan een ruime overwinning op RKC Waalwijk geholpen. De middenvelder scoorde drie keer in de 4-1 overwinning van de Deventer ploeg.
Al na tien minuten was het raak voor de van AZ gehuurde speler. Hij kopte binnen op aangeven van Antonia. Tien minuten later werd het kunststukje herhaald, alleen kwam dit keer de voorzet van linksback Schenk. Opnieuw kopte Falkenburg binnen.

Falkenburg maakt derde na rust

Kort na rust kopte Kolder op de lat en scoorde daarna in buitenspelpositie en dus bleef het 0-2. Echter niet lang want na ruim een uur maakte Falkenburg zijn hattrick compleet. Hij tikte binnen op aangeven van Antonia. Ook Kolder kreeg zijn doelpunt nog. Hij mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet; 0-4. Slager deed aan de andere kant nog iets terug door de eretreffer te maken. Maar verder dan dat kwam RKC niet en dus eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor Go Ahead Eagles.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-4

0-1 Erik Falkenburg (10)
0-2 Erik Falkenburg (19)
0-3 Erik Falkenburg (64)
0-4 Marnix Kolder (71/strafschop)
1-4 Denzel Slager (87)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Van Mosselveld
RKC Waalwijk: Seda, Apau, Van Weert (Slager/64), Van Mosselveld, Amieux, Castelen (Beauguel/46), Braber, Jungschläger, Duits, Schet (Ivens/73), Joachim.
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk (Schroyen/74), Türüc, Falkenburg (Lambooij/74), Overgoor, Antonia, Kolder, Houtkoop (Godee/83).
Zondag op deze plek reacties op het duel.