Betaald voetbal

PEC Zwolle blijft ongeslagen na gelijkspel tegen FC Utrecht

PEC Zwolle is ook na zondag ongeslagen koploper in de eredivisie. Wel verloor de ploeg van trainer Ron Jans de eerste punten van het seizoen. In eigen huis werd het tegen FC Utrecht 1-1.
Bij PEC Zwolle verving Fernandez de naar FC Twente vertrokken Mokhtar in de basiself. De eerste kans was voor collega-aanvaller Benson. Hij stuitte echter op doelman Verhoeven. In het vervolg bleef Zwolle de betere ploeg, dat leverde kansjes op voor Benson en Drost, maar scoren deed de ploeg niet. Omdat Utrecht ook niets creëerde was 0-0 de logische ruststand.

Nijland zorgt voor puntendeling

Kort na rust was het wel raak, maar dat was voor Utrecht. Janssen kopte de 0-1 binnen uit een vrije trap. Zwolle ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Drost en Nijland vonden Verhoeven op hun pad. Een kwartier voor het einde was het wel raak voor Nijland, hij prikte de gelijkmaker achter de doelman. De ploeg bleef daarna druk zetten op FC Utrecht, maar verder dan een puntendeling kwam Zwolle niet en dus verloor PEC de eerste punten van het seizoen.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1

0-1 Willem Janssen (50)
1-1 Stef Nijland (74)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Lachman, Bulthuis
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff (Van Hintum/71), Achenteh, Mokotjo, Klich, Saymak, Drost (Broerse/87), Fernandez (Nijland/59), Benson.
FC Utrecht: Verhoeven, Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis, Toornstra, Ayoub, Janssen, Oar, De Ridder, Schepers (Takagi/70).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.