Betaald voetbal

Overzicht 5: Ruime winst GA Eagles, eerste puntenverlies PEC

In de vijfde speelronde in de eredivisie overtuigde Go Ahead Eagles tegen RKC, leed PEC Zwolle het eerste puntenverlies, won Twente weer niet en versloeg Heracles ADO Den Haag.
Het begon zaterdagavond met FC Twente. Die ploeg creëerde veel kansen tegen sc Heerenveen, maar scoorde slechts één keer; Bengtsson maakte vlak voor tijd de 1-1 en dat was ook de eindstand. Go Ahead Eagles won diezelfde avond ruim bij RKC Waalwijk. Aan de hand van Erik Falkenburg, die drie keer scoorde, werd er met 4-1 gewonnen.
Heracles Almelo won zaterdag ook. In een duel dat niet echt boeide was de ploeg met 1-0 te sterk voor ADO Den Haag. PEC Zwolle leed een dag later het eerste puntenverlies van het seizoen in de eredivisie. Tegen FC Utrecht werd het 1-1. De ploeg van Ron Jans blijft wel ongeslagen koploper.
Ook was er transfernieuws bij de Overijsselse clubs. Youness Mokhtar maakt de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente, Lerin Duarte gaat van Heracles Almelo naar Ajax en Guyon Philips wordt door Go Ahead Eagles verhuurd aan FC Oss. Daarnaast werd het contract bij FC Twente van Glynor Plet ontbonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.