"Nederlanders voelen zich niet welkom in Duitsland"

Nederlanders die in het Duitse grensgebied wonen worden gepest door de plaatsgenoten. Die ervaring heeft Anneke Ogink, die nu vijf jaar met haar gezin in de Duitse grensgemeente Neuenhaus woont.

Volgens haar worden auto's bekrast en Nederlanders onheus bejegend in bijvoorbeeld het zwembad. Ook moest zij voorrijkosten betalen voor een levering van een Duitse bouwmarkt, terwijl haar Duitse buren materiaal van diezelfde bouwmarkt gratis thuisbezorgd kregen.

Ogink denkt dat veel Duitsers ervan overtuigd zijn dat de Nederlanders rijk zijn en dus de dure huizen inpikken. Regelmatig zouden Nederlanders te horen krijgen dat ze terug moeten naar hun eigen land. Ogink zegt niet de enige te zijn die deze ervaring heeft, ook vrienden zouden erover klagen.

Stadtdirektor kent zich niet in de klachten

Stadtdirektor Oldenkamp van Neuenhaus zegt zich niet te kennen in de klachten. Volgens hem maken de bijna duizend Nederlanders in zijn gemeente van in totaal 14.000 inwoners gewoon deel uit van de plaatselijke bevolking.

Hij wijst er wel op, dat het incidenteel wel eens misgaat tussen Nederlanders en Duitsers, maar dat heeft volgens hem niets te maken met afgunst tegen de Nederlander in het algemeen.


Euregio onbekend met probleem

Ook bij het grensoverschrijdend samenwerkingsverband Euregio zijn de verhalen als die van mevrouw Ogink onbekend. Volgens directeur Schwenzow gaat het juist goed tussen de beide nationaliteiten. Mocht er enige aanleiding zijn om door dit verhaal actie te ondernemen, dan zal ze dat zeker doen.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren