Nieuws

Achenteh en Janssen niet Maatschappelijk speler Eredivisie

Rochdi Achenteh van PEC Zwolle
Rochdi Achenteh van PEC Zwolle
Rochdi Achenteh van PEC Zwolle en oud FC Twente-speler Willem Janssen hebben niet de titel Maatschappelijk speler Eredivisie 2013 gewonnen. Zij waren beide genomineerd, maar uiteindelijk ging Ajacied Siem de Jong er met de eretitel vandoor.
De titel wordt jaarlijks uitgereikt aan een speler die zich actief inzet voor de maatschappelijke activiteiten van zijn club. De VriendenLoterij en Eredivisie organiseren de verkiezing.
Rochdi Achenteh was genomineerd omdat hij ambassadeur is van de PEC Zwolle Streat League. Met dit project wil de club de leefbaarheid van wijken vergroten en jongeren normen en waarden aan te leren. Willem Janssen was in zijn tijd bij FC Twente betrokken bij het project Scoren door Scholing. Dat project probeert jongeren die gestopt zijn met school te begeleiden naar een opleiding of werk. Inmiddels is Janssen verhuurd aan FC Utrecht.
Siem de Jong van Ajax won uiteindelijk de cheque ter waarde van 50.000 euro. Hij werd door de jury geroemd voor de manier waarop hij invulling geeft aan zijn voorbeeldfunctie richting de jeugd en teamgenoten. De Jong is namens de club betrokken bij meerdere maatschappelijke projecten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.