Nieuws

Verontruste inwoners Enschede bijgepraat over vuurwerkopslag

Ongeveer honderd mensen hebben zich vanavond in Enschede laten bijpraten over de plannen voor de uitbreiding van een vuurwerkopslag in de stad. Het was de tweede informatieavond georganiseerd door de gemeente Enschede, de eerste avond werd door ongeveer twintig mensen bezocht.
Het bedrijf Dream Fireworks aan de Lenteweg wil de opslag uitbreiden van 50 ton naar 350 ton consumentenvuurwerk. De uitbreiding is omstreden, sommige omwonenden zijn bang voor een nieuwe vuurwerkramp. Een inwoonster van de stad stuurde daarom bijvoorbeeld al anonieme brieven, tegen de uitbreiding, rond in Enschede.
Tijdens de informatieavond werd tekst en uitleg gegeven over de uitbreiding. Onder andere wethouder Van Agteren was daarvoor aanwezig, net als de directeur van het vuurwerkbedrijf.
De gemeente heeft nog geen besluit genomen over de uitbreiding. De argumenten van voor- en tegenstanders worden meegenomen bij de uiteindelijke besluitvorming. Binnen twee weken wordt duidelijk of de uitbreiding van de vuurwerkopslag door kan gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.