Nieuws

Niet alleen CDA-raadslid Pierik betrokken bij zedenzaak Bentelo

"Meerdere mensen betrokken bij zedenzaak Bentelo"
"Meerdere mensen betrokken bij zedenzaak Bentelo"
CDA-raadslid Jan Pierik van de Hof van Twente is niet de enige die in verband wordt gebracht met mogelijk seksueel misbruik van zijn twee kleindochters. Dat zegt de CDA-er in een gesprek met RTV Oost.
Volgens Pierik hebben meerdere personen een brief ontvangen van Jeugdzorg Overijssel, waarin zij worden gezien als risicofactor in deze zedenzaak. Wie die andere personen zijn, weet de CDA-er niet.

Alleen in zijn boerderij in Bentelo

De gevolgen voor de politicus zijn groot. De Benteloër, die volhoudt onschuldig te zijn, is alleen achtergebleven in zijn boerderij in Bentelo. Omdat hij weigerde zijn woning tijdelijk te verlaten, is het gezin van zijn zoon met de kinderen elders ondergebracht. De vrouw van Pierik is ook tijdelijk het huis uit.
Afgelopen weekeinde liet Pierik een verklaring plaatsen op de lokale nieuwssite Wegdam Nieuws. Daarin herhaalt hij onschuldig te zijn. Burgemeester Nauta en zijn partij, het CDA, adviseerden hem zijn raadslidmaatschap neer te leggen. Pierik weigert dat omdat hij beweert de kleinkinderen nooit met een vinger te hebben aangeraakt. Hij doet  wel een stap terug en heeft zich ziek gemeld.

Snelle start onderzoek gewenst

In een gesprek met RTV Oost zegt het raadslid te hopen dat het strafrechtelijk onderzoek zo snel mogelijk wordt gestart, zodat zijn onschuld zal blijken. Hij heeft nog niets gehoord van de politie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.