Nieuws

Zaak stilgelegd na vechtpartij in rechtbank Almelo

Zaak stilgelegd na vechtpartij in rechtbank Almelo
Zaak stilgelegd na vechtpartij in rechtbank Almelo
Een strafzaak voor de rechtbank in Almelo is korte tijd stilgelegd omdat één van de verdachten tijdens de schorsing een vechtpartij zou hebben gehad met mensen van de parketpolitie. De man zou daarbij het bewustzijn hebben verloren.
Dat vertelde advocaat Kalk, die de 34-jarige verdachte uit Tilburg bijstaat. Volgens de advocaat trof hij zijn cliënt bebloed en met betraande ogen aan achter de schermen. De advocaat heeft om een arts gevraagd. Wat er zich precies heeft afgespeeld is niet duidelijk. De broer van de 34-jarige zegt dat hij politiemensen bovenop de man zag zitten.

'Niet bewusteloos'
De politie ontkent dat de man bewusteloos is geweest. De lezing van de politie is dat de man tijdens een schorsing bij zijn broer in de cel wilde. Maar dat is niet volgens de regels. Volgens woordvoerder Koetsier van de politie ontstond een schermutseling waarbij de parketpolitie de man uiteindelijk met een armklem zijn cel in konden krijgen.
De man raakte daarbij niet zichtbaar gewond, maar omdat sprake is van een schermutseling moet er wel een arts naar de man kijken. De twee betrokken agenten moeten een zogenoemde geweldsrapportage maken, waarin ze verklaren wat er is gebeurd, met wie en welke middelen zijn gebruikt. Daaruit moet duidelijk worden of ze terecht hebben gehandeld.

Zaak rond valse aangifte van kinderen

De 34-jarige man uit Tilburg is de hoofdverdachte in een bijzondere strafzaak rond grootschalige oplichting van de belastingdienst en van banken. De totale schade zou zeker 2 miljoen euro zijn. De Tilburger zou prostituees uit het Oostblok ingeschreven hebben bij verschillende gemeentes in Nederland, waaronder in Hengelo.
De vrouwen deden nadat ze ingeschreven waren aangifte van de geboorte van tweelingen. Voor die niet bestaande tweelingen zouden vervolgens vergoedingen voor de kinderopvang aangevraagd zijn. De belastingdienst werd op die manier voor zeker 600.000 euro zijn opgelicht.
Of de zaak tegen de man vandaag nog doorgaat, is onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.